Новини

Mazda6 SKYACTIV перемогла в Індіаполіс Мотор Спідвей

26 липня Mazda6 з екологічно чистим дизелем SKYACTIV-D виграла Grand-am-Brickyard в класі GX. Випередивши бензинових конкурентів, Mazda6 стала першим дизельним переможцем в історії легендарного автодрому. Сильваїн Тремблей впевнено зберігав лідерство три години гонки і першим перетнув фінішну лінію.

Ця перемога стала п'ятою поспіль для Mazda і дозволила випередити Porsche після 8 з 12 перегонів в чемпіонаті виробників GX. Під капотом Mazda6 був 2.2-літровий турбо дизель SKYACTIV з 51% стоку за кількістю деталей - двигун, розроблений на базі серійної продукції. Такий підхід компанії дозволяє чесно і відкрито продемонструвати якість, витривалість і надійність автомобілів Mazda. Джон Дунан, директор мотоспорту в Північноамериканському управлінні Mazda, впевнений, що Mazda і дизельна технологія SKYACTIV увійшли в історію: «Це наша п'ята поспіль перемога в сезоні і, поки що, найзначніша. Перемогти в Інді - мрія кожного гонщика, і сьогодні для Mazda мрії збуваються».

Мотогонщик Сильваїн Тремблей високо оцінив професіоналізм команди Mazda: «Це був не легкий день, але команда залишалась зосередженою, і ми впевнено прийшли до перемоги. Стати першим дизелем, який переміг в Інді, в перший же рік програми - це багато що говорить про розробки Mazda і роботу нашої команди».