Новини

Нова Mazda3 отримала найвищий бал від Euro NCAP!

Ще один виклик умовностям і ще одна максимальна оцінка безпеки: нова Mazda3 отримала п'ять зірок у суворих тестах Euro NCAP. Таким чином, нова модель Mazda стала найбезпечнішим компактом, доступним в Європі у 2013 році.

Нова генерація Mazda3 отримала високі бали у всіх чотирьох категоріях: 93% і 86% за безпеку дорослих і дітей відповідно, 65% за захист пішоходів та 81% за технології безпеки. З такими оцінками компакт легко подолав п'ятизірковий бар'єр Euro NCAP.*

Нова модель стала п'ятою Mazda, яка отримала п'ять зірок за ускладненою системою Euro NCAP. Раніше найвищим балом були відзначені нові  Mazda6 і Mazda CX-5, попередні генерації Mazda3 і Mazda6. Завдяки надлегким, але міцним корпусу і шасі SKYACTIV, новий компакт забезпечує ще більший рівень пасивного захисту для своїх пасажирів. А, завдяки інноваційним сенсорним технологіям i-ACTIVSENSE, активна безпека також перевершує всі очікування. З 2014 року Euro NCAP буде оцінювати всі подібні системи.

Ще один плюс нової Mazda3 - неймовірна чуйність прискорення і гальмування, стійкість у поворотах. З новим компактом безпечний рух стає дійсно захоплюючим. Розроблений наново інтер'єр авто базується на новому концепті кабіни. Головна його ідея - дозволити водієві максимально використовувати інформацію систем автомобіля.

* Безпека дорослих: 80%; безпека дітей: 60%; безпека пішоходів: 60%; системи безпеки: 65%; загальний бал: 80%. Оцінки у кожній категорії базуються на декількох краш-тестах: фронтальне зіткнення на швидкості 64 км/год, бічне зіткнення на швидкості 50 км/год, бічне зіткнення зі стовпом на швидкості 29 км/год, імітація зіткнення з пішоходом на швидкості 40 км/год. Окрім того, Euro NCAP оцінює систему електронного контролю стійкості (ESC).