Новини

Mazda MX-5 RF отримав нагороду «Кращий з Кращих» 2017 на Red Dot awards.

20 березня 2017

Нова Mazda MX-5 RF здобула нагороду “Red Dot: Кращий з Кращих” 2017 на престижному конкурсі  Red Dot  product design awards, що стало черговим титулом на рахунку Mazda та концепції стилю KODO – Душа Руху. Унікальний двомісний родстер з жорстким дахом таким чином закріпив успіх 4ї генерації  MX-5 з текстильним дахом, що отримав ту ж нагороду у 2015 році.

Найвище визнання на щорічному міжнародному конкурсі отримують тільки по-справжньому визначні та новаторські дизайнерські рішення. За словами організаторів конкурсу переможцями «Кращі з кращих» стають тільки ті проекти, котрим вдалося досягнути ідеальної гармонії функціональної якості та привабливості і зручності використання.

Обрані продукти проходять перевірку на відповідність найвищим стандартам дизайну в своїй категорії. Журі, що складалось з 39 дизайнерів, професорів та журналістів обирали тільки 102 «Кращих з кращих» переможців з більш ніж  5  500 кандидатів з 54 країн цього року. Критерії включали в себе інновації, функціонал, ергономіку, емоційне наповнення, якість та екологічність.

Перший фастбек у стилі KODO, МХ-5 RF має єдиний у своєму роді потужний складний жорсткий дах, що не тільки виглядає фантастично, а ще і є легким та складається та розкладається всього за 13 секунд.

Від найменших гвинтиків до передової технології SKYACTIV -  всі елементи в MX-5 RF детально розроблені для забезпечення неперевершеного задоволення від керування та збудження емоцій у відповідності до філософії Jinba Ittai – єдність автомобіля та водія.  Це робить MX-5 RF легендою та бестселером в історії родстерів.

Крім того, це вже шоста нагорода Red Dot для модельної лінійки Mazda, що створена у KODO дизайні. Вперше були відзначені Mazda3 та Mazda6 у 2014 та 2013 році, відповідно. Слідом, і  Mazda CX-3 та Mazda2 разом з MX-5 отримали престижні нагороди у  2015 році.