Новини

Нова Mazda3 отримала нагороду «Red Dot: Best of the best» 2019  

10 липня 2019

Нова Mazda3 отримала нагороду  “Red Dot: Best of the best” на престижному конкурсі Red Dot product design awards 2019.  

Найвища нагорода конкурсу присуджується продуктам, дизайн визнано новаторським та далекоглядним.  

Нова Mazda3, перший автомобіль нового покоління Mazda, доповнює список  відмічених нагородами моделей, що були розроблені відповідно до фірмової філософії дизайну Kodo: Душа руху.

Дизайнерам вдалося виразити суть японської естетики через унікальні форми кузова автомобіля, котрі завдяки своїй динамічній стилізації, втілюють рух та підкреслюють гру світла та тіні на кузові. Новий дизайн фар – це ще один ключовий момент еволюції дизайну Kodo. Результатом доведення кожного елементу до досконалості згідно з принципом «less – is more» стало створення безпрецедентно чистих, красивих поверхонь та створення цілковито оригінальної форми автомобільного кузова.

 

Людиноорієнтовний підхід Mazda до розробки транспортних засобів служить основою створення автомобілів. Щоб підсилити зв'язок між автомобілем та водієм, кожен аспект кокпіту виконано  в ідеальній горизонтальній симетрії, зосередженій на водієві. Природне та розслаблене положення водія в процесі керування допомагає звести до мінімуму навантаження на м'язи в дорозі, що, в свою чергу, зменшує втому. 

На церемонії вручення нагороди, Ікуо Маеда, головний дизайнер Mazda Motor Corporation, Джо Стенуіт, шеф-дизайнер європейського підрозділу компанії, а також головний дизайнер Mazda3 Ясутаке Цучіда, розповіли: «Ми відмовилися від використання окремих ліній і різних зайвих елементів, щоб висловити чистоту японської естетики. Ми створили єдину форму руху, яка оманливо проста, але в той же час глибоко виразна. Наше бачення досконалості - це творіння людських рук, помножене на величезний досвід. І ми дуже раді отримати визнання світової дизайнерської спільноти».

Заснований у 1955 році конкурс Red Dot є одним з найбільших світових конкурсів з промислового дизайну. Головна нагорода Red Dot «Best of the best» присуджується за найбільш інноваційні та вражаючі дизайнерські роботи у 48 категоріях, включаючи автомобілі та мотоцикли. Цьогорічні переможці  можуть із гордістю носити символ Red Dot – міжнародну відзнаку досконалості.

«Нагорода “Red Dot: Best of the best” це значна та особлива відзнака, так як її присуджують невеликій кількості учасників» - зазначає доктор Пітер Цек, засновник та генеральний директор Red Dot. «Це заслужене визнання за досягнення у сфері дизайну та доказ того, що компанії-переможці є найкращими в дизайні.»

Цього року міжнародне журі обрало лише 80 переможців «Best of the Best» з більш ніж  5  500 кандидатів з 54 країн. Критерії включали в себе інновації, функціонал, ергономіку. Mazda3 та інші переможці будуть представлені на традиційній виставці «Design on Stage» в музеї дизайну  Red Dot у м.Есен.

Нова Mazda3 принесла вже сьому нагороду Red Dot.  Вперше були відзначені Mazda3 та Mazda6 у 2014 та 2013 році, відповідно. Слідом, і  Mazda CX-3 та Mazda2 разом з MX-5 отримали престижні нагороди у  2015 році та MX-5 RF у 2017.