Новини

Mazda RX-Vision названо найкрасивішим концептом року

Концептуальний суперкар Mazda RX-VISION отримав премію «Most Beautiful Concept Car of the Year» на 31-му Міжнародному автомобільному фестивалі. На урочистій церемонії премія була вручена головному дизайнеру Mazda Ікуо Маеда, главі європейської студії Кевіну Райсу, керівнику північноамериканської студії Джульену Монтуссен і дизайнеру Норіхіто Івао.

Це чергове досягнення Mazda, адже у вересні 2015 року дизайнери компанії здобули потрійну перемогу в конкурсі Automotive Brand 2015, у тому числі звання «Команда року».

Серед номінантів Міжнародного автомобільного фестивалю також були інші концепти: Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal і Porsche Mission E.

За підсумками конкурсу RX-VISION розділив верхню сходинку п'єдесталу з Porsche Mission E.

Вперше, концепт RX-VISION був представлений на Токійському автосалоні,у листопаді 2015 року. Автомобіль демонструє бійцівський характер Mazda і нове прочитання дизайну KODO. Гармонійні пропорції концепту підкреслюють його високі динамічні характеристики і, одночасно з цим, зберігають спадкоємність спортивних автомобілів марки. Унікальні форми, у тому числі й низький капот, автомобіль отримав за рахунок застосування компактного і легковагої роторного двигуна нового покоління родини SKYACTIV-R.

Премія Міжнародного автомобільного фестивалю присуджується за видатні дизайнерські рішення в чотирьох номінаціях. До складу журі премії входять експерти в області автоспорту, архітектури, моди та дизайну.