Новини

Mazda продемонструє інноваційну технологію безпеки

В жовтні Mazda розпочне випробування унікальної системи, яка дозволяє обмінюватися інформацією між автомобілями і трамваями. Також стартуватиме тестування Mazda6 ASV-5 (Автомобіль Підвищеної Безпеки) на дорогах Японії.

Перша в своєму роді, система здійснює комунікацію на радіохвилях частотою 700МГц, дозволяючи авто і трамваям обмінюватися такою інформацією, як тип та місцезнаходження транспортного засобу, напрямок руху, дані про гальмування та повороти. Седан ASV-5 оснащений автономними сенсорами і камерами, які стежать за навколишнім середовищем, пішоходами, дорожньою розміткою та іншими транспортними засобами.

Мета випробувань - підтвердити спроможність системи запобігати ДТП. Вони пройдуть на вулицях Хіросіми, де трамваї перевозять близько 150,000 людей щодня. Інноваційна технологія була розроблена консорціумом Mazda, Токійського університету, Hiroshima Electric Railway Co. та японської Лабораторії Дорожньої Безпеки і Навколишнього Середовища.

Усі ці зусилля відображають дух Проактивної Безпеки Mazda - філософії компанії, спрямованої на мінімізацію ризику ДТП. Це лежить в основі i-ACTIVSENSE - технологій безпеки, які базуються на сенсорах. Доступні в Mazda6, Mazda CX-5 та новій Mazda3, системи i-ACTIVSENSE допомагають водію розпізнати і зреагувати на потенційну небезпеку, уникнути інциденту або мінімізувати його наслідки.