Новини

«Mazda CX-5 отримала п'ять зірок від Euro NCAP»

Нова Mazda CX-5 офіційно визнана одним з найбезпечніших автомобілів у світі. У незалежному рейтингу безпеки від Euro NCAP вона отримала п'ять зірок - максимально можливу оцінку.

Компактний кросовер Mazda CX-5 отримав високі оцінки у всіх чотирьох категоріях безпеки. Його бали за захист дорослих пасажирів, захист дітей та системи безпеки (94%, 87% і 86% відповідно) були значно вище граничних 80%, 75% і 60% в цих категоріях, необхідних для отримання п'яти зірок. CX-5 вдалось досягти максимального рейтингу, незважаючи на введення вищих стандартів Euro NCAP в 2012 році.

   

Агентство Euro NCAP представило свою систему рейтингів в 2009 році. Кількість балів в кожній категорії визначається на основі декількох краш-тестів: лобового зіткнення на швидкості 64 км / год, зіткнення транспортних засобів на швидкості 50 км / год, бокового удару на швидкості 29 км / год і моделювання наїзду на пішоходів на швидкості 40 км / год. Euro NCAP також оцінює електронну систему контролю стабільності (ESC). Після Mazda6 і Mazda3, CX-5 є третьою Mazda, яка отримала оцінку в п'ять зірок.

Перший представник нового покоління Mazda, CX-5 також є першою моделлю з інноваційним SKYACTIV-Body. Для створення ідеального корпусу автомобіля інженерам Mazda довелось повернутись до креслярської дошки, переосмислити основоположні принципи конструкцій, матеріали та методи виробництва. 61% нового корпусу складають високоміцні сталі (1,800 MPa ultra high-tensile steel) - найбільш міцні з  будь-коли використовуваних в автомобілях. Таким чином, Mazda вдалось створити надзвичайно легкий корпус, який здатний забезпечити високу безпеку в разі зіткнення. Mazda планує використовувати SKYACTIV-Body у всіх авто нового покоління.