Новини

КОНЦЕПТ Mazda RX-VISION ОТРИМАВ ПРЕСТИЖНУ НАГОРОДУ ЗА ДИЗАЙН

Концептуальне купе Mazda RX-Vision відзначено престижною нагородою в галузі дизайну Car Design Award 2016, категорія  «Концепти». Це чергове досягнення великої команди дизайнерів компанії Mazda.  Нагороду отримав  директор європейської дизайн-студії  Mazda Кевін Райс, в рамках урочистої церемонії,  що проходила  на автошоу в Турині.

«Я дуже радий, що ми отримуємо визнання наших зусиль не тільки в області дизайну, але і в сфері технологій, які дозволяють реалізувати найсміливіші ідеї», - заявив Кевін Райс, який є частиною великої команди дизайнерів Mazda, що завоювала восени 2015 роки три нагороди на конкурсі Automotive  Brand 2015 року, в тому числі звання «Команда року». - «З усіх куточків світу, де був представлений RX-VISION, ми продовжуємо отримувати позитивні відгуки і настільки потужні, що  навіть перевищили наші власні сподівання».


 
Номінантами на премію RX-VISION також стали Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed ​​Concept і Porsche Mission E Concept.
 
Нагадаємо, що RX-VISION дебютував на Токійському автосалоні  у листопаді 2015 року. Незабаром після цього він здобув перемогу на конкурсі Most Beautiful Concept Car of the Year на 31-му Міжнародному автомобільному фестивалі в Парижі.


 
Концепт став спадкоємцем  та послідовником  спортивних традицій Mazda. Його форми, виконані в стилі «KODO - душа руху», характеризують міць, а компактний роторний двигун нового покоління SKYACTIV-R забезпечив низьку посадку. Mazda - єдиний в світі автовиробник, який зробив роторні двигуни комерційно успішними, і ніколи не відмовлявся від цієї технології.
 
Премія Car Design Award 2016 присуджується у трьох номінаціях: «Концепти», «Серійний автомобіль» і «Дизайн бренду». Журі, яке складається з 11 редакторів і представників великих автомобільних видань з чотирьох континентів, визначило переможців серед номінантів, що з'явилися на ринку за останній рік. Премія Car Design Award була заснована в 1984 році редакцією журналу Auto & Design. Цього року конкурс  було відроджено після 19-річної перерви.