Новини

Три абсолютно нові моделі Mazda отримали нагороди від Red Dot Design Awards 2015

Японський автовиробник отримав три нагороди за дизайн нових автомобілів Mazda MX-5, Mazda CX-3 і Mazda2 від Red Dot Design Awards * за дизайн продукту 2015.

Четверте покоління культового родстера Mazda MX-5 отримало нагороду в номінації «Кращий серед кращих" - найвищу нагороду конкурсу. Mazda CX-3 - перший компактний SUV Mazda, став переможцем у номінації «Видатний дизайн», а нова Mazda2 отримала "Почесний диплом". Журі Red Dot оцінювали відгуки, грунтуючись рядом критеріїв, починаючи від проектування інноваційності, функціональності, ергономічності  та екологічністі.

Таким чином, три нові моделі компанії продовжують шлях своїх попередниць нового покоління Mazda, які раніше отримали свої нагороди на знак визнання яскравого і привабливого дизайну  «KODO - душа руху». Лінії та форми KODO представляють собою внутрішню енергію і спортивний характер автомобілів Mazda.

"Це визнання від Red Dot є свідченням гнучкості філософії KODO та художньої свободи" говорить Кевін Райс, дизайн-директор компанії Mazda. "В основі концепції KODO, лежить захоплення рухами хижака, силою, стримуваної в напружених м'язах, природною легкістю вивільняння енергії. Один із способів контролю візуальної енергії є " стиснення " і " звільнення ", у міру того, як вона рухається вздовж усього автомобіля, так як ми це втілили в новій MX-5. CX-3 використовує інший художній підхід, а Mazda2 демонструє, як KODO надає кожному автомобілю свій власний, індивідуальний характер ".

Mazda отримає свої нагороди 29 червня 2015 року, в театрі Aalto в Ессені. Роботи, які отримали нагороду, будуть виставлені в Музеї дизайну Red Dot, в німецькому місті Ессен, з 30 червня 2015 по 30 липня 2016 року, а також на сайті www.red-dot.de

* Red Dot - одна з найавторитетніших нагород у галузі дизайну, що присуджується європейським інститутом Design Zentrum Nordhein Westfalen.