Новини

Mazda6: безпека понад усе!

Mazda6 генерації SKYACTIV офіційно визнана одним з найбезпечніших автомобілів у світі. Модель отримала найвищі оцінки за безпеку в Європі, Японії, Австралії та США.



У вересні минулого року Mazda6 отримала п'ять зірок в європейському тесті безпеки Euro NCAP. Два місяці потому їй присудили найвищий бал за версією японського аналога – JNCAP. В австралійських краш-тестах ANCAP модель також отримала максимальну оцінку. Нарешті, в грудні американський рейтинг IIHS визнав Mazda6 як «Кращий вибір безпеки».

Другий представник генерації SKYACTIV з'явився в автосалонах Європи минулого року. Окрім високого рівня безпеки, він відрізняється яскравим дизайном «KODO – душа руху», відмінною динамікою і низьким споживанням палива.



Як і всі моделі нової генерації, Mazda6 була створена відповідно до філософії «Проактивної безпеки» Mazda. Її мета – мінімізація ризику ДТП і безпечне управління автомобілем у будь-яких умовах. Пасивну безпеку в Mazda6 забезпечує кузов SKYACTIV-Body. Використання високоякісних сталей зробило його одночасно легким та міцним, а оптимізована структура корпусу відмінно поглинає удар. Окрім цього, Mazda6 обладнана повним спектром технологій активної безпеки i-ACTIVSENSE.

Всі моделі нової генерації Mazda (Mazda6, Mazda CX-5 і Mazda3) отримали найвищі бали в суворих тестах Euro NCAP. І японський автовиробник не збирається зупинятися на досягнутому, удосконалюючи безпеку своїх автомобілів. У майбутньому ми зможемо побачити такі проекти, як ASV-5 («Автомобіль підвищеної безпеки») – спеціально обладнану Mazda6, яка здатна обмінюватися інформацією з міським транспортом. Зараз цей проект тестують на дорогах Японії.