Новини

Нова Mazda MX-5 завоювала одразу 2 титули: абсолютний автомобіль року та найкращий в світі дизайн року

• MX-5 – перший автомобіль в історії, який завоював обидві нагороди
• MX-5 отримала більше 30 нагород, включаючи «Автомобіль року в Японії» 2015-2016 та «Автомобіль року» у Великій Британії 2016

Четверте покоління Mazda MX-5 було назване абсолютним автомобілем 2016 року (World Car of the Year - WCOTY) та автомобілем з найкращим дизайном у світі. Для Mazda нагорода Абсолютний автомобіль року – це друга нагорода після Mazda 2, що отримала її у 2008 році, а також перша модель в історії нагородження WCOTY, яка завоювала обидві нагороди.

WCOTY була заснована у 2004 році міжнародною групою автомобільних журналістів, а судейська колегія цього року складалась із 73 журналістів з 23 різних країн. 24 березня Mazda MX-5 була оголошена переможницею на Нью-Йоркському авто шоу і обрана серед таких фіналістів: Audi A4 Sedan/Avant та Mercedes-Benz GLC. Фіналістами у номінації найкращий дизайн року стали Jaguar XE та Mazda CX-3.

«Це неймовірна честь, що Mazda MX-5 названа абсолютним автомобілем року та автомобілем з найкращим дизайном у світі» сказав Масахиро Моро, Президент та керівник Mazda  Північної Америки, а також виконавчий директор Mazda Motor Corporation. «Оскільки незабаром з конвеєра зійде мільйонний екземпляр нашої ікони - родстера MX-5, ця нагорода є доказом того, що ця модель молода, яскрава, динамічна та актуальна як ніколи, також доводить, що зовнішність Mazda повністю відповідає її динаміці».

«Не зважаючи на те, що мені випала честь прийняти цю нагороду від імені компанії, я приймаю її, представляючи кожного співробітника Mazda, кожного Дилера та клієнта, кому випала радість кермувати справжнім родстером».

Икуо Маеда, виконавчий директор Mazda та генеральний менеджер департаменту дизайну сказав так: «я дуже пишаюся цією нагородою – підтвердженням того, що наш дизайн подобається людям у всьому світі. Лінійка наших продуктів нового покоління розроблена на основі філософії дизайну KODO-душа руху, яка «оживляє» автомобілі і ми постійно вдосконалюємо красу їхніх форм. Mazda – це гордий японський бренд і, постійно рухаючись вперед, ми й надалі будемо покращувати дизайн наших автомобілів».

Четверте покоління  MX-5 - є шостою моделлю в лінійці продуктів нового покоління Mazda, створених з використанням повного спектру технологій SKYACTIV, а також на основі концепції дизайну KODO-душа руху. З’явившись на ринку у 2015 році, ця модель завоювала схвальні відгуки клієнтів завдяки значному зниженню ваги, дизайну кабіни, центром якого є людина, а також відчуттю єдності водія і автомобіля -  'Jinba-ittai'.

Нова MX-5 вже зібрала понад 30 нагород, в тому числі «Автомобіль року» в Японії 2015-2016 та «Автомобіль року» у Великій Британії 2016. Версія моделі із висувним жорстким дахом - Mazda MX-5 RF – дебютувала на міжнародному авто шоу у Нью-Йорку в 2016 році.

Mazda і надалі створюватиме автомобілі, які приносять задоволення від керування ними, стаючи єдиним брендом, до якого хочеться повертатись знову і знову.