Новини

Mazda3 продовжує збирати нагороди!

Mazda3 знову пишається у промінні слави. Компакт Mazda отримав міжнародний приз за дизайн − «Red Dot Award: дизайн продукту 2014». Але не довго залишилось чекати й на наступні церемонії нагородження, де Mazda3 увійшла до трійки фіналістів відразу двох серйозних авто-нагород: світового автомобіля року («World Car of the Year 2014») та світової премії авто-дизайну «World Car Design of the Year 2014».



Як і інші представники генерації SKYACTIV, Mazda3 була створена відповідно до дизайну KODO. Саме інноваційний дизайн, функціональність і ергономічність стали вирішальними факторами для журі «Red Dot Award». Церемонія нагородження відбудеться 7 липня в Ессені.

Конкурентами у боротьбі за нагороду стали, Audi A3 і BMW 4 Серії, а у рамках «World Car Design of the Year 2014» компакт Mazda змагатиметься з BMW i3 і Mercedes-Benz C-Class. Переможці будуть оголошені вже 17 квітня  2014 року на Міжнародному Автосалоні у Нью-Йорку.

Після більш ніж 150 нагород і 4 мільйонів вироблених авто, це стане однією з найбільших перемог Mazda3. Вражаюче досягнення для нової генерації Mazda!

«C-клас становить чверть ринку пасажирських автомобілів в Європі, що демонструє, наскільки особливою ми прагнули створити цю модель, наскільки привабливою вона мала стати. Численні нагороди лише підтверджують магнетизм Mazda3», − розповів Пітер Біртвістл, головний дизайнер Європейського Центру Досліджень та Розробки Mazda.

Про нагороду дизайну «Red dot award».
Заснована у 1955 році німецьким Design Zentrum Nordrhein Westfalen, нагорода «Red dot award» є одним із найбільш масштабних конкурсів дизайну в світі. Призи присуджуються за дизайн продукту, дизайн концепту і дизайн комунікації. У 2014 році «Red dot award» нарахував 4,815 учасників від 1,816 виробників із 53 країн. Переможці будуть представлені в музеї «Red Dot Design Museum» з 8 липня по 3 серпня. Вони також одержали привілей носити символ «Red dot» − міжнародно-визнаний знак відмінного дизайну.